Alla samlingarGuider
Hur man laddar upp ett digitalt kvitto

PDF-kvitto. Digital brevlåda. Elektroniskt kvitto. Digitalt kvitto. Konvertera till PDF.

P
Skrivet av Pär Öhman
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns tre sätt att scanna dina kvitton i Rabble-appen. Antingen genom att fotografera ditt kvitto eller genom att ladda upp det digitala kvittot som en bild eller som en PDF.

Den här guiden kommer att hjälpa dig med digitala kvitton.

Hur man laddar upp ett digitalt kvitto i Rabble-appen

1. Öppna appen och gå till "Scanna".

2. Tryck på "Välj PDF eller bild".

3. Tryck antingen på "Välj PDF" eller "Välj från bilder".

Hur man laddar ner en PDF från en digital brevlåda

Om du har fått ditt kvitto via mail går det alldeles utmärkt att konvertera det till en PDF.

iPhone

1. Öppna mailet med önskat kvitto.

2. Tryck på pilen i det nedre högra hörnet.

3. Tryck på alternativet "Skriv ut".

4. Tryck på fyrkanten med en pil i det övre högra hörnet.

5. Tryck på "Spara i filer".

6. Välj var du vill spara din PDF.

Android

1. Öppna mailet med önskat kvitto.

2. Tryck på skrivarikonen.

3. Tryck på "Spara som PDF" eller "Exportera som PDF".

4. Välj var du vill spara din PDF.

(Om du upplever problem med att ladda ner dina kvitton kan du alltid kontakta din digitala brevlådeleverantör (ex. Gmail) och fråga dom hur du laddar ner PDF-filen till din enhet.)

Kivra-appen

Logga in på Kivra-appen och tryck på kvitton. Gå in på det kvittot du vill använda och tryck på ”Hantera” uppe i högra hörnet.

Välj alternativt ”Ladda ner” och välj därefter ”Spara i Filer”. Välj sedan vart du vill spara ditt kvitto. När du följt alla stegen är ditt kvitto sparat som en PDF och du kan gå in i Rabble-appen och ladda upp ditt kvitto som en PDF.

Konvertera dina bilder till PDF-filer

Det finns flera sätt att konvertera bilder till PDF-filer.

iPhone

Om du tagit en skärmdump av ditt kvitto kan du börja med att öppna bilden i din kamerarulle. Längst ner till vänster finns en symbol som ser ut som en ruta med en pil som pekar uppåt. Tryck på den. Tryck sedan på "Skriv ut". Därefter trycker du på rutan med pilen i, som nu är uppe i högra hörnet. Sedan kan du trycka på "Spara i filer", och där kan du välja var du vill spara filen, som nu blir en PDF.

Android

I kamerarullen på din telefon väljer du ditt kvitto och trycker på "Dela". Ladda sedan ner bilden som PDF. Beroende på din smartphonemodell kan du ibland hitta nedladdningsknappen under "Skriv ut".

Du kan också använda en PDF-konverteringsapp. Det finns många olika PDF-konverteringsappar som du kan ladda ner från Google Play.

Ladda upp en skärmdump

Ta en skärmdump av kvittot eller orderbekräftelsen. Gå sedan in i appen och tryck på "Scanna". Tryck sedan på "Välj PDF eller Bild". Därefter trycker du på "Välj från bilder". Välj sedan vilken bild du vill ladda upp.

Glöm inte att all nödvändig information måste vara med i skärmdumpen.

Willys

På den nya uppdateringen av Willys app kan man inte längre ladda ned kvittot som en PDF. Man kan då istället gå in på www.willys.se via webbläsaren i telefonen och ladda ned kvittot. Logga in på ditt konto och leta upp ditt kvitto. Tryck sedan på delningsikonen och välj vart du vill spara ditt kvitto.